Rör ihop smör, socker, vaniljsocker, kakao och vatten till en jämn massa. På ett enkelt sätt fixade jag en effektfull och rolig efterrätt i Halloween-tider
Tillsätt vetemjöl, kakao och vaniljpulver. Halloween, med kladdkaka på menyn. Kladdkaka. Idag om exakt en vecka är det Halloween, så jag tänkte att det kunde vara roligt att köra en hel vecka med mat, bakverk och andra tips inför den amerikanska, och numera även mer och mer svenska, högtid
Den här tiden på året har alltid varit en tid jag sitter i slutprocessen med att göra klart min superavancerade hemmagjorda halloween-kostym – trots att jag året innan sa att jag minsann skulle köpa en till det här året
Vi har även provat på en till liten maträtt med Halloween utseende nämligen små korvmumier. Vi ska försöka hinna med att shoppa en födelsedagspresent till hennes ridkompis som bjuder på lunch för några tjejer på Ó Learys följt av biobesök och så klart även en stunds shopping på stan
Kladdkakatill många. Kladdkakans ursprung är omtvistat. Jag hör till den förra kategorin. Imorgon på kladdkakans dag firar jag med en av favoriterna – en kaka toppad med en kryddstark mjölkchokladsganache och pepparkakor doppade i vit choklad
Tillagning. Ta ut köttet ur marinaden och bryn bitarna i smör tills köttet fått stekyta. Häll över resten av marinaden och Coca cola tills vätskan precis täcker köttet
1. Hacka avokadon och tomaten och lägg i en skål. Skölj, skaka av och hacka korianderstjälkar och blad. Skala och finhacka rödlöken och vitlöksklyftorna
Tillsammans med en klick vispad grädde är det en Halloweenhit . Jag fyllde formarna till ungefär två tredjedelar fulla med smet och den lilla toppen som blev under gräddningen skar jag av plant med silikonformen direkt när jag tagit dem ur ugnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.