Skär dem till vackra rundlar och koka möra i must och fond. Hällstekt biff med rökt märgsmör och nordisk hetta Hällstekt biff med mörkokt högrev, glaserad majrova, lökar i olika texturer, krassekräm och rökt märgsmörJag har stekt biffen i panna och uteslutit högreven, samt gjort en enda lök
Vi lagade fyra rätter, bland annat gjorde vi den här enkla och goda pilgrimsmusslan och förutom att den var sagolikt god så använde Klas hela musslan och alla dess delar
Krydda den vita delen av purjolöken ochsteklökarna med örtsalt. Tournera dem runda och koka dem möra i must, fond och smör tills fonden reducerats till en glasyr
Som ett led i mitt Åretskock-bloggande fick jag prova ÅK-creme fraichen skapad av förra årets vinnare Tomas Diedrichsen och den har smak av rostad vitlök och timjan
Sitter och lyssnar på mattrender på Arlas pressfrukost på ÅretsKock. Ett stort antal kockar från norr till söder i landet har intervjuats om trender i köken
- Det var god mat på löpande band, vi proppade i oss mat hela dagarna för att hinna uppleva så mycket som möjligt, sade KlasLindberg som så snart som möjligt vill åka tillbaka till Japan
Som jag sagt förut, jag gör det för sällan och ofta gör jag samma gamla recept som alltid. Brantevikssillen och appelsinsillen står alltid på mitt julbord men det här året har experimentlustan tagit över
Det var faktiskt till viss del efter att jag igår tittade igenom bloggstatistiken och såg att folk hade börjat googla som galningar efter bra recept på lussebullar
(jag var hungrig och orkade inte vänta så jag bräserade inte alls, gör inte så, rullader ska vara möra,saftigaoch dom ska gotta in sig såsen)Ta försiktigt upp rulladerna och lägg dom åt sidan medan du reder av såsen med maizena redningen
Här ryms både erkända kockar, hobbykockaroch andra matglada, men gemensamt för maten är att den lagats av människor som inte ser tillagningen som ett tvång
Måste passa på att tacka min familj för ert stöd hade inte klarat det utan er, måste även tacka er för era fina ord, de sporrar mig att utvecklasoch fortsätta med det jag håller på med
Fredagskväll och vad är väl mysigare än en familjemiddag, lite lagom slitna efter veckan och man får sätta sig ner och pusta ut, äta gott, njuta, småprata och bli sådär härligt trött så det enda som väntar (efter disk och undanplock i köket förstås) är soffan och TV-kväll
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.