Finhacka lök, morot och selleri så fint du kan. Fräs mjukt utan att det tar färg i olivoljan. Tryck till vitlöksklyftorna med knivbladets sida och finhacka
Det är gott och det är praktiskt – användbart till mycket. Just den här gången räddade jag en låda misshandlade ekologiska kvisttomater från att dö stora mögeldöden, men självklart funkar det att laga såsen på burkade, hela kvalitetstomater om man tycker att färska känns för lyxigt
Så gör du fantastisk Osso Buco. Biff Stroganoff Ingredienser 600 gram biff eller filé, av vilt- eller nötkött salt svartpeppar 150 - 200 g svamp, champinjon eller fryst skogssvamp 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 2 tsk paprikapulver 2 msk tomatpuré 2 dl crème fraiche 1 dl vatten 1 ½ msk koncentrerad kalvfond 1 msk dijonsenap 1 msk finhackad persilja Gör så här Putsa köttet noga och skär det i tunna strimlor
Jag kan inte minnas att vi någonsin gjorde chokladpudding i hemkunskapen i skolan, men receptet var prydligt nerskrivet på en lapp och trillade ut från boken en dag när jag flyttade runt saker
Fräs bacon, lök, vitlök, purjolök och kål i olivolja i en kastrull utan att det tar färg. Häll på vatten och lägg i buljongtärning, timjan och lagerblad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.