En vetelängd är toppen att servera vid en kakbuffé. Bara att skära upp i lagom stora bitar eller hur stora som helst om man är riktigt förtjust i vaniljkräm och blåbär
Godmorgon å det är fredag idag, underbart. Älskar verkligen fredagar. Tänkte jag skulle tipsa er om grymma äppellängder, de är fantastiskt goda med en härlig krämig äpple och kanelfyllning
Att baka i långpannan är bekvämt. Man slipper moment som kavling och rengöring av bänk och redskap. Hela satsen ryms i en långpanna och de är saftiga och goda, dessutom
Smula ner jästen i en skål. Värm mjölken till 37° och häll över jästen. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt rumsvarmt smör i klickar, salt, socker och det mesta av mjölet
Om ni inte vill göra bullar av det receptet nedan så gör en krans. )Samma ingridienser. fast när du har brett på fyllningen så vik ihopden på längden till mitten o skär 3 remsor o snurra dom lätt fläta längden o lägg ihop den på mitten
Värm mjölken till fingervarmt, 37°C. Smula ner jästen i en degbunke som rymmer ca 3 liter. Häll över lite av den ljumma degvätskan och rör tills jästen löst sig helt
Smula jästen i en degskål. Värm mjölken till 37° och häll över jästen. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt rumsvarmt smör i bitar, salt, socker och mjöl
De här vetelängderna blir som Wienerbröd, lite frasiga på ytan. De är allra godast nygräddade,2 länger ½ paket jäst (25 g)2 dl rumstempererad mjölk200 g smör1 msk socker2 tsk nystötta kardemummakärnorca 6-7 dl vetemjölFyllning1 dl skållad mald mandel100 g smör/margarin2 msk vaniljsocker2 msk ljus sirapPensling1 äggGarneringpärlsockerev
Denna helgen blev det massa mys med bio och bakning. Bakade en vetelängd med blåbärsfyllning blev kanske inte den snyggaste skapelsen men väldigt smaskigt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.