Känn med en provsticka mot slutet, så vet du när de är klaraJag hällde här över rödbetorna i en ren och snygg form för att slippa "resterna" på formkanterna
Ringla balsamvinäger och olivolja över, och avsluta med några varv på svartpepparkvarnen. Men, här förfars ingen mat, så rödbetorna åkte in i ugnen tillsammans med lök och morötter samt rikligt med finhackad vitlök i någon timme
Rödbetor med fetaost & rostade solroskärnor4 portioner600g färska rödbetor200g fetaostca 100g solroskärnoren knippa gräslök, hackadolivolja, salt, pepparRosta solroskärnorna med lite salt i en stekpanna, ställ åt sidan
Känn efter med en provsticka. Häll av kokvattnet och spola av rödbetorna med kallt vatten. Skiva ev större rödbetor med en legymkniv och lägg i en burk för sig
Dessa är så goda att koka och äta med smör, salt och nymald svartpeppar eller att rosta i ugnen. Min absoluta rödbetsfavorit är att ugnsrosta dem och servera som en ljummen sallad tillsammans med getost, valnötter och hackad storbladig persilja
Nu har jag kombinerat linssalladen (länk här) med dessa rödbetor. Häll av vattnet och blanda de varma linserna med rödlöken och dressingen och låt svalna
Börja med att diska två stora burkar som du skall ha betorna i. Dra försiktigt upp dom så att rottrådarna blir hela, banka av jorden och vrid av blasten med ett par cm till godo till betan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.