Vackert och gott basmatiris tillagad påpersiskt vis, riset blir fluffigt och krispigt på toppen. Skala och skiva en potatis, stek i rapsolja i några minuter, häll sedan över alla basmatiris och tryck ner riset lite med hjälp av en sked, lägg sedan på locket
Eftersom det tar lite tid att koka bönor och kikärter så brukar jag koka en större sats på en gång. Numera finns det ett brett sortiment av konserverade kokta bönor, kikärter och linser att köpa i affären, men jag föredrar att koka mina själv
Smaka av med soja och sätt ugnen på grill. 2 stora lökar2 msk smör8 dl grönsaksbuljong2 vitlöksklyftor2 lagerblad2 dl torrt vitt vinen näve färsk timjan2 tsk sojanymald vitpeppar
Koka kötet på låg värme under lock i tre timmar. Koka den dagen innan du ska äta den, så får den ännu mer smak och du kan, om du vill, plocka bort lite av fettet som flyter upp till ytan och stelnar över natten
Smaka av med soja och sätt ugnen på grill. 2 stora lökar2 msk smör8 dl grönsaksbuljong2 vitlöksklyftor2 lagerblad2 dl torrt vitt vinen näve färsk timjan2 tsk sojanymald vitpeppar
Så om det blir gröt över efter helgfrukosten, passa på att fylla på brödförrådet. ca 1 tsk salt (beroende på hur du saltade gröten. ca 1 tsk salt (beroende på hur du saltade gröten
Låt koka upp. Perfekt att göra när man har slentrianköpt en purjolök som har blivit liggande och som bara väntar på att bli en soppa tillsammans med den jordnära vännen, potatisen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.