Glöm äggkokare och kastruller. Med ångtillagning får man dessutom till en jämn temperatur rakt igenom, vilket leder till härlig krämighet och perfekta ägg
I det här inlägget ska jag ta upp hur man ska kokaperfekta ägg. Så här i påsktider så kokas det enorma mängder ägg i Sverige, i runda slängar äter vi fyra ägg per person i Sverige
Koka upp vatten. Låt koka i prick 6 minuter så blir de perfekt krämiga. Föredrar du löskokta ställer du klockan på 3,5 minuter och vill du ha gulan helt hård låter du äggen koka i 9 minuter
Ägg kan läggas ner i kallt eller kokande vatten. Ska de läggas i kokande vatten bör du spola dem i ljummet vatten, då spricker de inte så lätt vid kokningen
Koka äggen och ta fram sillen samt gräddfilen. Borsta och tvätta potatisen, koka potatisen på medelvärme i 10-20 minuter beroende på potatisens storlek, tillsätt lite salt och några dillkvistar
Jag kokade nästan 70 ägg till vår bröllopsbrunch, men alla gick inte åt, så någon dag senare blev det den här "äggröran" som var jättegod på knäckebröd
Koka äggen mjuka i ca 6–7 min (gulan ska vara lös i mitten). Skär brödet i tunna skivor, pensla med smör och rosta dem i ugnen vid 125 °C i ca 20 minuter
Här kommer ett kort tips för dig som kokar ägg. Lägg ner en tesked i kastrullen när du kokar så slipper du att ägget spricker, eller om det redan har en spricka så läcker inget ut från ägget
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.