Lägg i hummern hastigt med huvudet först och sätt på lock. Koka upp vattnet och tillsätt salt (vattnet ska smaka riktigt salt) tillsätt socker, vin och citron
Om hummern är norsk, skotsk eller från Bretagne och har romkorn under stjärten, kan några av dessa skrapas av och användas att dekorera med, alternativt sparar man de flesta helt att torkas försiktigt i ugn och sedan krossas för att användas som smak- och färgförstärkning i t
Servera det kokta hönset tillsammans med dill- eller currysås till kokt ris av valfritt slag. Mmm… kalops, pepparrotkött och kokt höns, alla njutbara klassiker som kräver lång tillagningstid
Vi var egentligen ute efter hummer men men man får ta vad man får och krabba är inte fy skam, så det blev hem och koka krabba, vi får hoppas på bättre hummerlycka nästa gång vi vittjar
Till grytan åt vi kokt durra, men det går precis lika bra med ris, kokt hirs, kokt amaranth, eller kanske cous-cous, bulgur eller matvete för den som tål det
Det är viktigt att inte koka den för länge och att försöka låta de spädaste topparna sticka upp ur vattnet ett tag innan de också doppas ner så de inte blir sönderkokta
Först firade vi hemma hos Carina och Affe med Ankis familj, inte någon större skara är vi - varken där eller hemma hos Håkans familj - men i år utökades skaran av en strandsatt kompis till Freddy, ett mycket trevlig inslag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.