Lägg revbensspjällen i en stor kastrull. Täck med vatten och koka upp under lock. Skumma med en slev. Tillsätt salt, lagerblad och vitpeppar och låt revbensspjällen koka på låg värme i ca 1 timme
Att äta mer grönt ligger helt klart i tiden. De vegetariska recepten på vår blogg har många läsare och jag hoppas verkligen att vi kan inspirera till ett grönare liv
Vit sparris kan skalas med potatisskalare. Börja ca 2 cm nedanför toppen, där "fjällen" slutar. Se till att allt skal kommer med, annars blir det hårda trådar kvar
Att äta mer grönt ligger helt klart i tiden. De vegetariska recepten på vår blogg har många läsare och jag hoppas verkligen att vi kan inspirera till ett grönare liv
Veganska tacos med limelinser. Ta av från värmen och mosa linserna lite med baksidan av en stekspade så att linserna blir till en tjock och saftig färs
När jag var liten åkte familjen ibland ut i skogen och plockade blåbär, lingon och hallon. Jag minns det som en trevlig gemensam upplevelse och som belöning fick vi äta paj eller något annat gott som mamma gjort av bären
I dag kör vi vidare i vår julbonanza och det har blivit dags för julskinkan att ta plats på bordet. "Ajamen nääää, har dom inget annat för sej i det där Mårtenssonska köket än att bjuda på julmat hela tiden", tänker kanske någon nu i
Har ni sett de färdigkokta vacuumpackade rödbetorna som äntligen kommit till vissa grönsaksdiskar. Häll av vattnet och blanda de varma linserna med rödlöken och dressingen och låt svalna
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till 37 grader (fingervarmt). Smula jästen i en bunke och tillsätt degspadet, rör tills jästen löst sig
Ta upp färdigkokta kräftor och fyll på med nya kräftor efter hand. När alla kräftorna är kokta, kyl ner kastrullen med lag och låt sedan alla kräftorna svalna i lagen i ett dygn
Häll i linserna och slå på vatten så att det täcker ordentligt. 2 dl röda linser. 2 dl röda linser. Färsk koriander blir pricken över i, men kan så klart uteslutas av den som inte uppskattar smaken
Som kock måste man provlaga allt och förra året bestämde jag mig för att koka hummer. Levande. För det är så man gör, eller hur, om man inte köper den färdigkokt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.