Kolja och krabba med rosa chokladsås
svensksmak.se
svensksmak.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • KOKT KRABBA
  • 4 levande krabbor
  • 1 l vatten
  • 3 msk socker
  • ½ dl salt
  • 3 msk dillfrön
  •  
  • INKOKT KOLJA
  • 2 koljafilèer á ca 200g
  • ½ l vatten
  • 6 stjärnanis
  • ½ msk socker
  • 1 msk salt
  • 1 gul lök
  •  
  • SMÖRSLUNGAD GURKA
  • ½ slanggurka
  • 150 g smör
  • flingsalt och nymalen svartpeppar
  •  
  • CHOKLADKRYDDAD ROSÉVINSSÅS
  • 1 schalottenlök
  • 20 g smör
  • ½ dl vatten
  • ½ dl krabbspad
  • 1½ dl rosévin
  • 1 msk hel anis
  • 1 citrongräs
  • 1 liten bit ingefära (ca 5g)
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl vispgrädde
  • 100-150 g vit choklad
  • det resterande smöret från den slungade gurkan

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.