Smula ner jästen i en skål. Tillsätt lite av vattnet och rör tills jästen lösts upp. Häll i resten av vattnet, olja, salt, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet
Häll vattnet i degblandaren eller matberedaren. Smula ned jästen och rör tills den löst sig i vattnet. Tillsätt övriga ingredienser men spar 1 dl mjöl till utbakningen
Matbröd är något jag gillar att baka. Tyvärr har det inte blivit så mycket nu sista året då jag har försökt dra ner på vanligt matbröd nu medans jag försöker hålla mig till viktväktarna
Ugn. 225175º. Smula jästen i en degbunke. Tillsätt vattnet och rör ut jästen. Tillsätt rapsolja, honung, salt, dinkelmjöl och nästan allt vetemjöl special
Många säger att det tar tid att baka bröd. Visst, räknar man tiden från det att man satte sin surdeg och fram till ett färdigt bröd så kan det ta en vecka, men man behöver ju inte stå och titta på när assistenten går eller på när degen jäser
Sedan åkte ugnen upp till 250 grader Jag vände upp mitt korgbröd på varm plåt och hällde lite mer kallt vatten i kärlet i botten av ugnen och så fick det stå i fem minuter
1 tim penslade jag det runda brödet med vatten och strödde på lite solroskärnor och de två korgbröden fick lov att bakas naturellt utan några snitt eller garnering
2 limpor eller ett stort korgbröd. 2 limpor eller ett stort korgbröd. Okej, ni vet ju att vi (ganska ofta) propagerar för en tallrik gröt på morgonkvisten
Smula ner jästen i en bunke. Värm vattnet till 37º. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt honung, olja, salt och mjöl och arbeta kraftigt ihop till en smidig deg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.