Jag börjar faktiskt bli liiite småstolt över mina skills i att laga indiskt. Inte för att jag är någon sorts supervirituous, men de tre rätter jag kan laga börjar bli riktigt smarriga
Grunden i en indisk curry är att först steka en smaksättning med färska kryddor, som brukar bestå av vitlök, ingefära och chili, samt något som ger konsistens
Idag gick jag lös på en vegetarisk gryta medindiska smaker. Äntligen är matlagarlustan på topp igen. tikka masala, madras, makhani och så korma som jag provade idag
Fräs lök, vitlök och chili påmedelhög värme några minuter tills löken mjuknat men inte fått färg. Toppa kormanmed halloumin och servera tillsammans med pitabröden och eventuellt valfritt matgryn eller ris
hackad koriander i en stor panna påmedelvärme tills de mjuknat och fått fin färg. Och till sist lite hallon och mango gratinerad med vit choklad, plus en sötad yoghurt med citron
Här om dagen var hon medpå Nyhetsmorgon och lagade Indiskkormamed halloumi och kikärter, Det både lät och såg så gott ut att jag genast köpte hem alla ingredienser för att själv laga till den
Värm kokosoljan i en stekpanna påmedelvärme. En enkel och smakrik kormamedtofu och kokosmjölk. Jag serverade såsen med kokt ris, men även naan passar bra till
Efter att ha grubblat hur jag skulle göra med den här måltiden så slutade det med att jag serverade min indiska gryta på en bädd av naturell yoghurt och hembakat naanbröd
Den här marinaden med olivolja och chilipeppar är så pass smakrik att den ger smak åt tofun, om du marinerar den i en timmes tid före grillning och även penslar med marinaden medan du grillar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.