Stöt örterna lite i taget, i en mortel med vitlöken och pinjenötterna eller kör det i en mixer. Tillsätt oljan i en fin stråle medans du rör om tills peston känns riktigt krämig
Man kan testa massor med olika kombinationer, behöver inte vara basilika, olivolja och pinjenötter. det får ni se under dagen, nu ut på utflykt med barnen
Var uppe påtok för tidigt men har hunnit med väldigt mycket. Men där har jag med en fot i spelet så det får räcka med helgerna även om det är väldigt gott
En alldeles ypperlig lördags morgon/förmiddag med andra ord om ni frågar mig. Japp, jag har länge varit missnöjd med våra köksmöbler, dels för att de inte riktigt passar in med resten av köket, men framför allt för att de inte varit så sköna stolar till
Smaka av med salt och peppar. c 1 dl olivolja (jag tog i msk med tryffelsmak och resten utan). 1 dl olivolja (jag tog i msk med tryffelsmak och resten utan)
Ingredienser Portioner. 4 2 st vitlöksklyftor 2 krukor basilika 1/2 dl pinjenötter 1 dl olivolja ca 40 g finriven parmesanost 1 krm salt 1 krm svartpeppar Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Det här med matlagning kommer verkligen i kläm, nu när det ska fixas och trixas så här inför julen. Då passar det verkligen med Pasta Pesto, som går i ett nafs
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.