Ta upp kotletterna. Lägg kotletterna i såsen och låt koka någon minut. Salta och stek kotletterna i smör i en stekpanna ca 3 min på varje sida. 4 fläskkotletter. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 4 fläskkotletter Arla® Svenskt Smör ½ tsk salt 200 g champinjoner 2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche 1 krm grovmalen svartpeppar ½ krm cayennepeppar 1 pressad vitlöksklyfta 1 msk hackad färsk timjan
Fräs dem med ½ finhackad gul lök i ½ msk smör tills löken mjuknat i en stekpanna. Stek 2 benfria fläskkotletter à 125 g i ½ msk smör tills de är klara, ca 3 min per sida. Häll på såsen, låt allt bli varmt och servera med 300 g kokt potatis och 150 g kokta haricots verts. 2 st benfria fläskkotletter à 125
Krydda med grillkryddan. Lägg kotletterna i en smord ugnsform. Putsa kotlettraden och skär den i 1 cm skivor. Häll såsen över kotletterna och ställ i ugn på 175 grader. 1,5 timme, täck formen med alu. Servera med kokt potatis, sallad och ett gott bröd 1 kg benfri kotlettrad
Jag serverade med pressad potatis och sallad. Rör om och slå därefter såsen över kotletterna. För att tillaga receptet för 4 personer behöver du ha6-8 hg benfri kotlettSaltPepparGrillkryddaSås1/2 purjolök1 liten gul lök2 vitlöksklyftor1/2 röd paprika1 msk maizenamjöl1 msk chilisås1 msk sweet chilisås200 gr philadfelfiaost2,5 dl matlagningsgrädde1/2 dl mjölkKöttbuljongSaltPepparGör så härBryn kotletterna så de i stort sett är klara, krydda med salt, vitpeppar och grillkrydda. 6-8 hg benfri kotlett
Jag brukar oftast göra på kotlettermed ben men nu hade jag en fläskytterfilé över sen helgen så jag skivade ner den i en form och kokade upp en sås med creme fraiche, grädde, vatten, sambal oelek och lite andra kryddor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.