Rösti1 kg fast potatis, kokt salt peppar 150 g smör 2 msk matolja. Wienerschnitzel800 g kalvinnanlår 5 dl vetemjöl salt peppar 5 dl ströbröd 5 ägg smör och matolja. Servering2citroner 100 g kapris 100 g ansjovisfilé gröna ärtor
Jag brukar oftast göra på kotlettermed ben men nu hade jag en fläskytterfilé över sen helgen så jag skivade ner den i en form och kokade upp en sås med creme fraiche, grädde, vatten, sambal oelek och lite andra kryddor
Jag stekte kotletter och till dem hade vi kokt potatis, brysselkål, gelé och en champinjonsås. På så sätt tycker jag att de blir möra och goda och behåller sinsaftighet
I kylskåpet hade jag bara "gamla" potatisar och inte kände jag för att åka till affären och handla så det fickbli kraschad potatistillkolgrillad entrecôte som serverades med gräddstekta färska kantareller också
Det är lätt i att man hamnar i ett ekorrhjul när det gäller vilken sorts potatisrätt man serverar tillmiddagen vare sig det är till vardags eller fest tycker jag
Utan njutning kan det kvitta och det är lika bra att njuta medan man kan. Jaha nämen då äntligen hade grannen fått ned sin gran som stått och lyst på balkongen var eviga kväll hela detta året
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.