ca 2 dl kräftfond. 1. Hetta upp oljan i en kastrull. 2. Bryn skal, tomatpuré, chilipulver, citron och grönsaker ordentligt, så att skal och grönsaker får rejält med färg
Efter ett kräftfondskok valde jag att sätta samman en lite matigare soppa än de jag brukar göra. Med en hint av vitt vin, proppades den krämiga soppan med fasta potatisar, färsk gul lök och stora tärningar av laxfilé
Vattnet ska nu kondenceras och du får en koncentrerad räk/kräftfond. Segaste dagen på hela veckan är snart avklarad och jag sitter här i soffan och njuter
Tillsätt kräftfond och grädde samt vitt vin, timjan och dragon, sjud i 30 minuter. Mums. Min goda vän Ami hade kokat fond på kräftor till detta fanns det inköpt lax, torsk, räkor och lite annat
Häll över kräftfonden i en bunke och ställ in i kylen så att smöret separeras från kräftfonden (smöret kommer att lägga sig överst i bunken när fonden kyls ner)
1st Fänkål, ca 1 dl Färdigskuren1st Blomkålshuvud, mindre modell, ca 4dl grovhackad blomkål1st Gul lök, grovhackad2msk Smör8dl Vatten4msk Kräftfond, koncentrerad2,5dl Vispgrädde1msk HarissaHavssaltKräft- och blomkålsgarnityr
Koka upp kräftfonden med agar-agar. kräftfond. Terrin. Klä en mindre form med plastfilm. Blanda övriga ingredienser i en bunke, vänd ner den varma geléblandningen och smaka av med salt och vitpeppar
Några av er kanske minns att jag brukar göra kräftfond efter kräftskivan varje år. Sen har jag kräftfond i frysen i små burkar som räcker länge och passar bra till soppor, såser och grytor
Fonden var hemmagjord kräftfond men såklart inget måste. Har ett tidigare supersmarrigt recept med lax, kräftor och Västerbottenost och här är en annan variant, supergod-inspiration från Åse
Tag fram en tjockbottnad kastrull och lägg alla ingredienser,kräftfonden, grädden, tomatpuren, sockret och vitvinet i och låtdet småkoka till lagom simmighet, salta och peppra samt smakaav
mustig kräftfond och lök. Vätskan kokas ihop med lite tjock grädde och en liten del kräftfond varefter det hälls över i soppskålarna vid bordet hos gästerna och det hela avnjuts som en mellanrätt före själva huvudrätten
Kräftfond. Tips, både när du kokar fiskfond och kräftfond är det viktigt att skalen och benen inte får koka med för länge då är risken att det blir beskt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.