Garanterat pill - och sörpelfritt, men ändå med den härliga kräftsmaken. Rosta ev dillfröna lätt i en torr, het stekpanna, och krossa dem lätt i mortel
Snart är det ju faktiskt tid för kräftpremiären och då kan det väl passa riktigt fint med en liten paj med vissa utvalda delar från de små blötdjuren i
Du kan även garnera dem med kräftstjärtar, dill, citron, rom. En god paj med underbar botten som har en tydlig smak av smör - precis som en riktig pajdeg ska ha
Mixa vetemjöl, dill och smör i bitar till en smulig massa i matberedaren med kniven monterad. Skiva purjolöken och fräs den i en stekpanna med smör tills den blir mjuk
Jag tänker att ni är sugna på en kvällsmacka och tänkte tipsa om denna med vähääldigt mycket dill. Men testa, för den är verkligen bra att jobba med och tvärtom ganska bred i smaken
Det har varit ett långt blogguppehåll med fokus på annat än mat. Jag har mest ägnat mig åt jobb, sjuka husdjur, familjemedlemmar som behövt hjälp och korsord
Blanda smöret meddillen och den hackade tomaten, klicka blandningen över fisken. Blanda kräftstjärtarna med färskosten, lägg en klick på varje fiskfilé och rulla ihop, lägg tätt i en ugnsfast form
Det här är inte första gången den här rätten är med på bloggen, men den är verkligen oväntat suverän och tål att påminnas om så här i squashskördartider
Värm hälften av oljan i en panna tillsammans med vitlöken, bryn på mellanvärme tills löken är svagt brun, tillsätt sen resten av oljan, grönsakerna, citronsaften och salta lätt
Låt pajskalet svalna och fyll det sedan med kräftstjärtarna, paprikan, osten och den klippta dillen. Vi åt kräftor tidigare i veckan och fick då kräftstjärtar över som jag fyllde den här pajen med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.