Snart är det ju faktiskt tid för kräftpremiären och då kan det väl passa riktigt fint med en liten paj med vissa utvalda delar från de små blötdjuren i
En god paj med underbar botten som har en tydlig smak av smör - precis som en riktig pajdeg ska ha. Jag har köpt mina formar på Cervera, de är i teflon med lös botten som gör att man lätt kan lyfta ur pajerna
Mixa vetemjöl, dill och smör i bitar till en smulig massa i matberedaren med kniven monterad. Skiva purjolöken och fräs den i en stekpanna med smör tills den blir mjuk
Lägg vetemjöl i matberedaren med kniven monterad. Ta ut dem och nagga bottnarna med en gaffel. Fyll bottnarna med smörfrästa champinjoner, purjolök och kräftstjärtar
Börja med att blanda ihop degen. Här är det en fördel ifall smöret stått framme lite så det inte är så hårt, tärna det också innan du knådar ihop det med mjölet för att sedan tillsätta vatten och salt
Lägg vetemjöl i matberedaren med kniven monterad. Ta ut dem och nagga bottnarna med en gaffel. Fyll bottnarna med smörfrästa champinjoner, purjolök och kräftstjärtar
Nagga bottenplattan med en gaffel. Lägg övriga ingredienser till fyllningen i en skål och mixa med stavmixer tills du får en jämn smet och all spenat är finfördelad
Krama ihop med händerna, det kan ta lite längre tid innan det går ihop men det är de värt. Saras räk- och kräftpajPajskal 1. 4 msk hackad dill (funkar även med fryst). 4 msk hackad dill (funkar även med fryst)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.