1-2 st (ca 200 g) gula lökar 500 g nötfärs 0,5 tsk salt 1 krm svartpeppar ca 500-600 g vitkål 250 g (ca 3 st) skalade morötter 2 klyftor vitlök 10 dl vatten 2 st köttbuljongtärningar 2 msk tomatpuré
fult yttre skal på fänkålen och strimla den fint. Fräs räkskalen i olivolja några minuter. Lägg i en klick smör i kastrullen och fräs lök och vitlök någon minut
Krämig gräddsås med smak av vitlök och persilja, blir en läcker kombination tillsammans med räkorna. Denna rätt är perfekt när man är sugen på något riktigt som ska gå snabbt att tillaga
Stek under omrörning i ca 2 minuter, tills det mesta av vätskan har försvunnit ur champinjonerna. Tillsätt alla övriga ingredienser och koka upp soppa, sänk värmen och låt puttra i ca 15-20 min
Vegansk mat när den är som godast. En fräsig currygryta med en touch av Indien, smakrik och god. Grytan är desto godare dagen efter så gör gärna en extra sats
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.