Kompotten kan även intas (som mellanmål eller dessert) med exempelvis filmjölk, mjölk, (tjock) yoghurt, vispad grädde eller (vanilj)glassom man hellre vill ha det, jag frös så jag ville ha min kära gröt som tillbehör
Ta marmeladen ifrån plattan och tillsätt atamon. Häll upp i väl rengjorda burkar. 2 burkar5 hg päron, skalade och skurna i små bitar (knappt ett kilooskalade)1,5 dl vatten1 vaniljstång1 tsk pressad citronsaft5 g riven färsk ingefära3,5 dl syltsockerknappt 1 tsk atamon (konserveringsmedel)Kokapäronbitar tillsammans med vatten, vaniljfrön, vaniljstång, citronsaftoch riven ingefära tills päronen är mjuka. Tillsätt syltsockeroch låt koka 3-5 minuter till. 5 hg päron, skalade och skurna i små bitar (knappt ett kilooskalade). 1 vaniljstång. 1 tsk pressad citronsaft
Den här gången blev jag sugen på äpplen och smaksatte en sockerkakamed kardemumma, kanel och en liten hint ingefära innan jag stoppade ner en äppelklyfta i varje "vinge"
Då kom jag på snilleblixten att koka in dommed massa godakryddor så kan man äta domsom dessert tillsammans medvaniljglass eller till frukosten i kvargen eller den grekiska yoghurten
Idag har vi bakat med äpplen från vårt vinterträd, det blir lite fallfrukt efter gallring som är riktigt syrliga nu och inte alls goda att äta somdom är men i en kaka är dom helt perfekta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.