Kubba är en fylld deg av något slag som antigen kan kokas, friteras, stekas eller ugnsbakas. Det finns många olika varianter på kubba och de görs i många länder i Mellanöstern
Idag provade jag att göra kubba för första gången och Mash Allah det blev jätte bra. Kubba är gjort på en deg utav ris och potatis som man fyller med köttfärs,
Ett helt underbart bröd. Så gott saftigt och smakrikt bröd, perfekt till frukost eller kvällsfikat. Häll på vattnet och låt stå för att havrekrosset ska svälla
Potatiskubba är en irakisk favorit som gärna serveras som en sidorätt vid maten eller på buffén. Det finns många olika sätt att laga poatiskubba på, detta är min mammas version
Mandelkubbar är något som jag alltid älskat och köpt färdiga på påse (”Hägges” var de absolut godaste), men nu skulle jag ju skämmas om jag köpte dem…måste ju prova själv
Nybakade mandelkubbar med ett glas kall mjölk är nog bland det godaste som finns. Detta är ett gammalt välbeprövat recept som gör kubbarna perfekta varje gång
Idag bjuder jag på ett värmande inlägg eftersom Söta sakers bakutmaning för november är "Värmande" Till jul bakas det alltid Upplandskubb hos mig, inget julbord utan Upplandskubb
Fotot på kubbarna är fotat av mig. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda alla torra ingredienser. Fördela fettet med hjälp av en gaffel, tillsätt ägg och mjölk samt 6-7droppar bittermandelolja
Mandelkubbar hade alltid min älskade mormor till fikat när vi var små och de är ju bara så goda. Låt kubbarna svalna på galler utan bakduk, så att ingen bismak av ammoniak blir kvar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.