Kycklingmed citron och oliver, smaklig måltid. Egentligen så vet jag inte varför detta skulle vara Grekisk mat, men kycklingoch citron, oliver och vitlök det känns Grekiskt
Servera den marockanska kycklingenmed couscousen och toppa med hackad färsk koriander. Bryn kycklingbitarna i lite rapsolja på ganska hög värme i en stor stekpanna/gryta med lock
Det kanske inte är alla som tycker det lika terapeutiskt att stycka kyckling som jag, och i så fall rekommenderar jag att blanda kycklingfilémedkycklinglår (båda gärna med skinn) istället för att ta hela kycklingar
Börja med att tvätta kycklingdelarna, salta och peppra. Lös upp kycklingbuljongen i vattnet och tillsätt rivet skal från en citron och juicen från en halv citron
Det är ett väldigt enkelt recept men samtidigt så gott – kycklingmed citron och persilja. Kyckling är en riktigt bra proteinkälla och kan varieras på så många sätt
Oavsett vilket så är detta en sån där smidig maträtt där man öser ner det mesta av middagen i en och samma form, puttar i den i ugnen och sysselsätter sej sedan med annat under tiden
Till kvällens middag bestående av baconlindad kycklingoch råris valde jag att göra två såsiga tillbehör i form av en kall yoghurtsås med smak av citron- och örter och en ärtpesto
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.