Kycklingmed citron och oliver, smaklig måltid. Egentligen så vet jag inte varför detta skulle vara Grekisk mat, men kyckling och citron, oliver och vitlök det känns Grekiskt
Strimla kycklingfiléerna och stek upp dem i en panna med olja, salt och peppar. I efterhand kände jag att det hade varit gott med någon sås till, kanske en tsatsiki eller liknande så det är ett tips om du vill göra den här rätten, jag toppade med lite tomater och färsk basilika
Riv skalet från citronen fint och lägg i en skål tillsammans medbaconet och vitlöken. Med handen så gör du ett tomrum mellan kycklingbröstet och bröstskinnet, var försiktig så att du inte drar sönder skinnet
Bryn kycklingbitarna i lite rapsolja på ganska hög värme i en stor stekpanna/gryta med lock. Blanda alla torra kryddor, doppa kycklingbitarna i kryddblandningen och täck väl
Känns som läge för solens mat – för kyckling som i Provence. Vid grinden blommar forsythian med gula kvistar – och hela dagar har molnen dragit bort och lämnat himlen till den gula solen
Bryn kycklingbitarna i lite rapsolja på ganska hög värme i en stor stekpanna/gryta med lock. Det här är min variant av en underbar marockansk kycklingrätt (tillagad i den nordafrikanska grytan tagine), som jag åt på matmarknaden Le Marché des Enfants Rouges i Paris för några år sedan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.