Det kanske inte är alla som tycker det lika terapeutiskt att stycka kyckling som jag, och i så fall rekommenderar jag att blanda kycklingfilémedkycklinglår (båda gärna med skinn) istället för att ta hela kycklingar
På något sätt så förknippar jag denna rätt med Italien, kanske för att dem har mycket citron, eller att jag fått för mig att man äter mycket helgrillade kycklingar i Italien främst Toscana, att den funkar så himla bra med vin, att den känns rustik osv
Jag kan inte nog poängtera valet av kyckling till denna rätt, där köttet spelar huvudrollen. Här kommer ännu ett recept med inspiration från The Little Paris Kitchen
Lergrytan har äntligen börjat komma tillbaka i igen och kommentarer känns nästan överflödiga när man ska försöka beskriva hur stor skillnaden blir med en kyckling stekt i lergryta mot att bara steka den i ugn i en vanlig form
salt & peppar. Dela sedan kycklingen och servera med valfria tillbehör. Gnid in kyckligen i citronsaften som blir av en citron, dela den andra citronen i klyftor och lägg i kycklingen och runt om
passar kycklingenmed jordärtskocka pure med timjan och citron lika bra om inte. svalnat, tärande jag kycklingen och la allt i en matlåda, eller så kan ni dela
Lägg kycklingen i en ugnsfast form, pensla olivolja på bitarna, pressa över citronen (släng med det tomma skalet för ytterligare lite smak), strö över salt, peppar och örter
Lägg grillpinnar i blöt och trä sedan upp kycklingen på spetten. Pressa eller riv ner vitlöken i påsen tillsammans med olja, skal och saft från citronen
Strozzapreti medkyckling, äggulor grädde,. Jag inbillar mig inte att ni gar samma precis samma varor i era skafferier och kylskåp som vi har, men för vår del gör tillgången på en mängd stapelvaror att en sådan här middag i princip enbart kräver ett inköp av en hel kyckling
Dela citronen och pressa citron i kycklingen. Ändå var jag pigg som en lärka idag och gjorde en härlig helgrillad kyckling på morgonen som vi åt till middag idag
Bryn kycklingen runt om i smör så den får färg, men inte blir genomstekt. Lägg kycklingen i en ugnsfast form och strö över skivad vitlök, hackad chili, färsk eller torkad timjan
Kycklingmedcitron och oliver, smaklig måltid. Egentligen så vet jag inte varför detta skulle vara Grekisk mat, men kyckling och citron, oliver och vitlök det känns Grekiskt
Det blev väldigt lyckat ihop medkyckling, dragon och citronsmak. Den enkla såsen får en smakkick av citron som steks (eller grillas) ganska hårt innan den pressas över kyckling och även den rostade potatisen om man så vill
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.