Kyckling, spenat och gorgonzola smördeg
www.recetin.com
www.recetin.com
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 ark smördeg
  • 1150 gr. färsk spenat
  • 1120 gr. svamp
  • 1100 gr. av lök
  • 1150 gr. rostad kyckling
  • 160 gr. gorgonzola
  • 180-100 gr. kondenserad mjölk
  • 1 sal
  • 1 olivolja
  • 1 Jag slog äggHacka löken i små bitar och svamparna i 4-6 bitar.
  • 1 Stek lök och svamp i en stekpanna med lite olivolja på medelhög värme tills vi ser att löken börjar bli transparent.
  • 1 Tillsätt färsk spenat, salt efter smak och koka i några minuter tills det är reducerat.
  • 1 Medan spenaten kokar, smuler du den grillade kycklingen och hugger upp den.
  • 1 Tillsätt kycklingen i pannan och stek den i några minuter med grönsakerna.
  • 1 Tillsätt sedan osten i bitar och den avdunstade mjölken. Rör om några gånger och koka 3-4 minuter på låg värme tills osten har smält helt. Låt det härda.
  • 1 Rulla ut smördeget och sticka basen där vi ska placera fyllningen med en gaffel för att förhindra att den sväller.
  • 1 Täck hälften av smördeget med fyllning av kyckling, grönsaker och ost och lämna ett utrymme runt det för att stänga det.
  • 1 Måla kanten med piskat ägg.
  • 1 Vik smördeget och försegla kanten med hjälp av en gaffel.
  • 1 Pensla hela ytan på smördeget med piskat ägg.
  • 1 Om du inte vill att smördeget ska svälla upp för mycket kan du sticka upp det på smördeget med en gaffel.
  • 1 Placera i ugnen förvärmd till 200 ºC och baka i cirka 25-30 minuter tills vi ser att smördeget är väl gjort.
  • 1 Detta smördeg kan ätas varmt, varmt eller kallt, på något av sätten det är fantastiskt.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.