Till middag idag blev det kycklingfilémed fetaost och basilika. De är väldigt duktiga på att gå så det blev en tur i svampskogen och vi fick med oss några liter hem…kul att visa M&M vad man skall plocka och hur man gör
Skär upp kycklingfiléerna i tunna skivor tvärs över med en vass kniv. Ostbågspanerad kycklingfilé. Har faktiskt hunnit med två promenader och handlat, nu blir det en inredningstidning och mysfåtöljen innan det är dax att laga mat… fast det är också rogivande
Skär ett snitt längs medkycklingfilén och lägg i dessertost. -)Fredagstipset idag blir vad vi själva åt förra fredagen, Baconlindad ostfylld kycklingfilé
Ört & ost-gratinerad kycklingfilé. Irini frestade mig med sin kantarellsås hon gjorde i lördags. Servera potatisgratäng eller ris och en god sallad till
Marinera tinade/färska kycklingfiléermed pressad vitlök, pasta rossa, salt och peppar. Här kommer ett recept på en enkel rätt av ugnsgrillad kycklingfilé och potatisgratäng och en massa vitlök
Lägg frysta kycklingfiléer i marinaden på kvällen och låt de tina och marineras i kylen till dagen därpå så är det bara att stoppa de i ugnen när man kommer hem från jobbet
baconlindad kycklingfilémed ugnsstekt potatis. Och den här kycklingen går ju att variera hur mycket som helst beroende på vad man stoppar i, t ex med färska kryddor eller olika ostar
Mat i ugn blev ledorden och jag bestämde mig för att göra en plåt fylld med parmalindad kycklingfilé som jag fyllde med parmesanost och färsk oregano, potatis, palsternacka, röd lök och svamp
Tina och skiva/strimla kycklingfilén och lägg i en smord ugnsfast form. 2 kycklingfiléer. Blanda samman crème fraiche, matlagningsgrädden, soyan, sambal oelek och häll över kycklingen
Linda några baconskivor runt varje kycklingfilé. Servera med sallad och potatis. Tycker man inte om sötpotatis så är denna rätt lika god med vanlig klyftpotatis
Idag lagar vi lite enkel vardagsmat, kycklingfilémed svamp, zucchini, tomat och härlig smält ost. Behöver du hjälp med att steka kyckling så kan du se hur man gör här
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.