Choucroute, alltså surkålsgryta från Alsace. Men det blir ändå till en ”riktig” choucroute där syran från vin och surkål gifter sig med röksmaken från bacon och mustigheten från köttet
Denna rätten är inspirerad av ett recept ur en mattidning jag hittade hos mormor en gång. Jag minns inte exakt hur receptet var så jag har dragit ihop lite av de jag minns och smakat mig fram
Vi funderade faktiskt på om det är en traditionell maträtt denna gryta eller om den är försvenskad men så läste vi i texten till receptet att författarna hade fått receptet från en bekant som var frånGhana och då måste ju denna gryta vara typisk för det landet
Het kycklinggryta med chorizo. Tänk vad man hitta i ett tomt kylskåp och frys. Tycker inte jag gör annat än att handlar mat, men det enda stället det märks är på bankkontot
Kycklinggryta med bacon och trattkantareller. Recept på kycklinggryta med bacon och trattkantareller, 4 pers. Recept på kycklinggryta med bacon och trattkantareller, 4 pers
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.