Kycklingpaté med tomatsalsa (8 port)Paté500 g färska kycklingbröstsaltpeppar1 lök2 vitlöksklyftor1/2 aubergine1/2-1 dl vispgrädde1 msk kycklingfond1 tsk sambal oelekgrillad paprika i olja (ca 1/3 burk)Sätt ugnen på 200°Skär filén i bitar och stek den 5–10 minuter i smör
Med det sagt har jag kanske saboterat alla möjligheter till att bli trodd när jag skriver att gårdagens kycklingpaté är en av mina största framgångar i köket
Det är Klassiskt griljerad julskinka av kalkon, Kycklingbullar med smak av jul, Lätt kycklingpaté, Kycklingprinskorv, Julkryddade kycklingben, Mormor Marias hembakta tunnbröd, Hemgjord rödbetssallad, Hemgjort äppelmos, Rödkålssallad gjord med Crock-Pot och kokt Ope-potatis
Den andra hälften av kycklingfärsen jag köpte gjorde jag en paté på. Blandade ut färsen med tre ägg, grädde, salt och nymalen vitpeppar samt en sked persilade
Värm ugnen till 175 grader. Smörj en avlång bakform lätt med matfett. Skär kycklingfiléerna i små tärningar och finfördela köttet ytterligare i en matberedare med knivblad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.