1 salt,
pepparSkala gurkan och dela den på längden. Skrapa ur kärnorna med en liten kaffesked. Skär gurkan i skivor, sk halvmånar. Strö gärna över lite salt för att dra ur vätska. Låt dem rinna av. Finhacka dillen, blanda med crème fraiche, socker, citron och finhackad vitlök. Smaka av med salt och peppar. Såsen ska bli sötsyrlig. Blanda ned gurkan och ställ såsen kallt en stund före servering. Gott att servera till grillspett med fisk och skaldjur.
Panerad fisk med kokt potatis, ärtor och denna goda sås. Jag fullkomligt dränker tallriken med såsen. Servera såsen kylskåpskall, så börja med att göra den och ställ in den i kylen medan det andra går klart
Igår stod hemgjord potatismos och fiskpinnar på menyn och för att göra det hela lite roligare svängde jag ihop en kall, god sås att servera till - perfekt att göra med potatisen kokar
Rhode IslandsåsTore Wretmans klassiker är perfekt till naturella räkor, havskräftor och hummer. Klassisk krabbsåsHovmästarsås, gravlaxsås, krabbsås – kärt barn har många namn
Men EN sås älskar han och det är den kalla såsen de får till panerad fisk i skolan. Ena sonen är av den kräsna sorten och gillar inte alls röror och såser av olika slag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.