Men som sagt, det var visst i Kungsladugård, Majorna, bara ett stenkast härifrån, deförsta odlingarna av rabarbern i Sverige fanns, så jag gissar det är därför de trivs så bra här pågården
Bred på fyllningen och den skurna rabarbern och rulla ihop degen. Rabarberpaj med hasselnötterPajdeg. Tag upp degenpå mjölad arbetsbänk och knåda den med resten av mjölet
Jag var ju bara tvungen att prova det direkt och blev såklart sugen på att baka något smarrigt till killarna och eftersom det är rabarbertidersvängde jag ihop den här superduperlätta kakan
Så vi kokade saft på förra årets skörd. Nu när det är hög tid att skörda bär till sylt och saft eller bunkra upp förrådet i frysen, kan ej frysen vara full av bär från förra året
Häll upp på rena och varma burkar. Lägg dem tillsammans med citronen, vattnet och kanelstängerna i en kastrull och koka till de blir mjuka men inte för mosiga för det skall vara äpplebitar kvar
I fall rabarbern är grov kan den behöva skalas. Vi kokar alltid en stor sats som vi spetsar till med vaniljstång och njuter av till varje pannkaka, plätt eller våffla under året
rabarbernpålängden om det behövs. Skala rabarber om det behövs, men det rosa röda är fint annars. Tio minuter efter gräddningen kan man strö över lite florsocker och sedan är det bara att mumsa på
Rör samman äggsmeten med denvispadegrädden, och häll glassmeten ovanpådetförsta glasslagret. En glasstårta är tacksam på så sätt, den kan förberedas helt och hållet ett par dagar innan, och kan sedan snabbt plockas fram och stjälpas över på ett tårtfat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.