Ansa sparrisen och skär bort det träiga längst ner. Skär bort knopparna och lägg dem åt sidan. Skär sparrisstängerna i mindre bitar och lägg dem i en kastrull
600 g bönor förslagsvis haricots verts, vaxbönor, skärbönor, bondbönor eller brytbönor. 10,5 krm vitpepparRensa bönorna. Koka under tiden bönorna i 4 minuter
1. Vårrullar. Skala och skär morötterna i smala stavar. Skölj och skär gurka och paprika i smala stavar. Skär avokado i små kuber och skär tofun i smala stavar
1. Vårrullar. Skala och skär morötterna i smala stavar. Skölj och skär gurka och paprika i smala stavar. Skär avokado i små kuber och skär tofun i smala stavar
Bönor ingår då och då i min mat sen jag skrev Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken, ett både gott och mättande tillbehör som även fungerade bra som medicin mot mina klimakteriebesvär häromåret
Skölj och trimma de grönabönorna. Sänk värmen för bönorna och håll såsen över. Tillsätt grönabönor och stek i 5 – 10 minuter tills bönerna börjar få lite färg
Ingredienser till marinadenSaften från en halv ekologisk citronEn näve färsk nyhackad basilika 56 msk kallpressad rapsoljaIngredienserEtt tråg haricot vertes En finskivad schalottenlökEtt par skivor citronTvå finskivade vitlöksklyftor (gärna färsk vitlök) Så här gör duDu blandar ihop själva marinaden i en skål
6-8 st färska sparrisar. 6-8 st färska sparrisar. Jag är en "förrättsmänniska". Får jag välja mellan förrätt och efterrätt så blir det nio gånger av tio förrätt för min del
Marinerade bönor. Servera den nystekta gnocchin tillsammans med marinerade bönor och ljummen caprese. Skölj 230 gkidneybönor och blanda dem med marinaden
Blanda i de stora vita bönorna. Tillsammans med lök, 1/2 burk stora vita bönor, soja och lite hoisinsås var saken biff. Dragonkryddad pak choi, zucchini och stora vita bönor2 port200 g zucchini2 st pak choi-knippen1 bananschalottenlök neutral oljasaltsvartpeppardragon, färsk (egenodlad)1-2 msk soja1/2-1 tsk hoisinsåsbovetenudlarStrimla löken fint
Nu börjar grönsakerna bli så där härliga och krispiga så det passar kanon att dippa i denna sås. Mängden sardeller avgör ni själva men var inte feg det blir jätte gott
Det går bra att ersätta de långa bönorna med vanliga haricots verts. jiang dou - långa bönor. Lägg bönorna på serveringsfatet och lägg vitlök, salladslök och chili på toppen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.