Strö över tärnad saltgurka, strimlad gul lökoch halverade körsbärstomater. Med purjolök i botten så blir det en jättegod sås till korven och självklart serveras det hela med potatismos
Den här gången hade vi en avokado, några körsbärstomater, en rödlök, lite basilika och en halvgammal baguette som jag använde till att göra goda bruschettas av till middag och de blev jättegoda
4 1 dl ströbröd 1 1/2 dl mjölk 8 potatisar 500 g blandfärs 1 1/2 tsk salt 1 krm peppar 2 gula lökar 2 msk smör eller margarin 3 dl grönsaksbuljong 1 msk kinesisk soja 4 tomater 150 g riven gratängost Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
Här tillagas en jättebiff i ugnen med buljong ochlök, täckt av tomateroch ost. Ta ut färsen och fördela löken längs kanterna runt om biffen som nu har krympt ihop lite
Rör försiktigt ner tomater, haricots verts, gräslökoch ost tills osten har smält. Bryn potatis ochlök i smör i en stekpanna tills potatisen nästan är genomstekt, den ska ha lite tuggmotstånd kvar
En sallad med mozzarella, tomat, lökoch basilika är både vacker att titta på och väldigt god. Krydda med salladskrydda och ringla över citronolja och balsamico
Små potatiskakor med lite hackad lök, bräckt rökt skinka och stekta tomater. Stek tre stycken små potatiskakor av de tre rivna potatisarna - i smör tillsammans med den hackade löken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.