Till tomatpajen serverades parmaskinka, salami, vattenmelon och getostkräm. Jag har kommit in i någon period där det bara fylls på med en massa spännande godsaker och sötsaker som jag vill testa
En variant på biff med lök, fast utan biff och med fläsk istället. ) Enkelt att göra och riktigt gott. Mättande blir det i och med allt smör som är i… kan man bli smörberoende
Fyllning350 g körsbärstomater, delade (gärna i olika färger) 100 g fetaost, smulad 1 purjolök, sköljd och fint skivad (liten) 40 g smör 50 g surdegsbröd, tärnat 50 g svarta oliver utan kärnor, hackade 1 klyfta vitlök, fint riven 3 ägg 2 dl vispgrädde salt
Blanda smör-& rapsolja, kesella, vetemjöl och grahamsmjöl till en deg. Smula fetaosten grovt och fördela i pajskalet med hälften av de halverade tomaterna och svarta oliver
Fräs till önskad färg och konsistens. Lägg i lök, ost och fläsk blandat i pajskalet. Rör ihop ingredienserna till äggstanningen och slå den över fyllningen
Blev sugen på en krämig pastasås till tagliatelle och tänkte ost- och skinksås. Med cambozola, stora bitar av rökt skinka, röd paprika, lök och champinjoner i en sås på grädde och crème fraiche
Kombinationen av söta och samtidigt lite syrliga tomater, den salta osten och rosmarin är oslagbar. Den här ljuvliga glutenfria tomatpajen måste ni bara prova
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.