Att göra egen färskost och smaksätta den efter säsong och eget huvud är något jag gärna gör. Att passa på att göra färskost medan ramslöken står i backen är ett måste för mig
Hemlagad färskostHemlagadfärskost är verkligen lyx för liten slant- och arbetsinsats. Till ostbrickan passar det bra att smak- sätta osten, till exempel med något av för- slagen ovan
Ingredienser Portioner. 20 1 l filmjölk 3 dl gräddfil Smaksättning 10 soltorkade tomater 5 urkärnade, svarta oliver 5 urkärnade gröna oliver 1 kruka basilika 2 pressade vitlöksklyftor salt och peppar Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Du har nu en naturell färskost som du kan smaksätta fritt efter eget huvud. Nästa gång jag tillreder färskost ska jag prova att smaksätta med pepparrot, kantarellmjöl eller klippt persilja
Örter efter smak- jag hade persilja. Färskost gjord på turkisk yoghurt. 3 stora färskostbollar. 1 knivsudd vitlök- ta inte för mycket. Låt stå så i minst 10-12 timmar. 3 stora färskost. 1 knivsudd vitlök- ta inte för mycket
) 200 gr philadelphia färskost ( vitlök ). Forma osten med en sked till bollar och frys in. Panera därefter bollarna i ströbröd sen ägg och sen ströbröd igen
5 tsk Dill - torkad. Gräddfilsost. Koka upp mjölken på medelvärme i en kastrull. Sänk värmen, tillsätt gräddfil och salt och sjud varsamt under ständig omrörning, tills vätskan delar sig i ostmassa och vassle
Gör din egen färskost. Färskosten med varmrökt regnbåge från Börtnan hade jag beställt hos Osterian af Jemtland, den blev väldigt bra till de nya frökexen med nässla, libbsticka och vitlök
När temperaturen är ca 60-65 grader tar du snabbt av kastrullen. 3-4 st vitlöksklyftor. Häll alla mejeriprodukter i en kastrull, värm upp allt på relativt låg värme under konstant omrörning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.