Godaste äppelpajen. Skrivet i. Pajer den. 29 Augusti 2016, kl 20. 26 / Direktlänk. Det rådde febril aktivitet i köket i Globenlyan/Stockholm under gårdagen
Det har hunnit bli sen kväll och det är hög tid att summera dagen och krypa till sängs. Men jag vill ändå passa på att ger er receptet på denna goding som jag bakade ikväll för att ta med mig till fredagsfikat i morgon
Jag brukar ha vaniljstång i Crème Brulee. Nu när jag provat med lakritspulver, så tycker jag att de blir mycket godare i smaken med den härliga brytningen som lakritsen ger
Grillat är godast. Kan inte annat än att hålla med en viss snabbmatskedja om det. Det blir en helt annat smak på en grillad biff än en biff stekt i stekjärn
Lördag. Morgon har blivit till förmiddag. Jag dricker dagens första kopp kaffe och hamnar ofrånkomligt i datorns bildarkiv med sommarbider från Oskarshamn och trädgårdscafeet
Choklad och lakrits är inte en helt självklar kombination men passar verkligen utmärkt ihop. Vi fick denna fina burk med lakritspulver av Mathias föräldrar som varit på lakritsfestivalen förra helgen, och igår provade vi det för första gången i en
Mmmmmm. Chocolicoricebollar. Det har tagit lång tid för att lära mig uppskatta lakrits - som barn tyckte jag det var gott att tugga på stensöteroten - en lakritssmakade rot med blad som ser ut som en liten ormbunke
Som ni säkert förstått så älskar jag lakrits, helst saltlakrits. Jag gillar också att baka med lakritspulver och nu har min passion också växt till matlagning med lakrits
Lakrits kan jag aldrig få nog av. Det finns så mycket gott man kan använda lakrits till. Pannacotta, macroner, cupcakes och chokladdoppade lakritskolakakor för att bara nämna några exempel
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.