För ett tag sedan ville Z ha soppa, i ren Kung Fu Panda-anda Så fick det bli. Jag gjorde i ordning en japansknudelsoppamed kyckling samt grönsaker och rotsaker med kål för att göra den mer matig
-) Men till den här rätten lagar jag till ris så det blir inte bara ugn. Dela vitkålen och broccolin i mindre delar, strimla purjolöken och lägg över på fisken
Det blev kokt fisk i kokosmjölk som jag serverade med broccoli. Jag ska nog tillbringa resten av kvällen i soffan med en bra bok, kanske lite kaffe också så att jag inte somnar
Det tål att upprepas hur nyttigt det är medfisk, som dessutom går så snabbt att tillaga. Torsk med röd curry4 portioner 1 gul lök10 champinjoner1 röd paprika4 bitar koncerverat citrongräs2 msk olja2 msk röd currypasta1 ml koncentrerad fiskfond1 burk kokosmjölkca 600 g torskSaltPeppar Till serveringRis el nudlarNågon grönsak Gör så härSkala och finhacka lökenSkiva champinjonerna tuntSkär paprikan i små tärningarBanka ur citrongräsbitarnaFräs lök, champinjoner, paprika, citrongräs ochcurrypasta i några minuterTillsätt kokosmjölk och fiskfondLåt allt koka samman på svag värme i några minuterDela torsken i lagom stora bitar och lägg iLåt allt sjuda ytterligare ca 5 min under lockTa uppcitrongräsbitarnaSmaka av med salt och pepparBli inspirerad till att våga laga medfisk
Lägg upp grytan och toppa med skivad eller flagad mandel och servera till fisken och lite grönsaker. Fräs löken en stund, fräs med koriandern på slutet
Panerad fiskmed kokt potatis, ärtor och denna goda sås. Jag fullkomligt dränker tallriken med såsen. Servera såsen kylskåpskall, så börja med att göra den och ställ in den i kylen medan det andra går klart
Kall dillsås (skolans fisksås)- Recept HÄR. Potatismos- Recept finns längre ner på denna sida. Jag brukade bokstavligt dränka tallriken med såsen (jag gör det fortfarande)
Ibland serverar jag en LCHF-variant där jag byter potatismoset mot blomkålsmos, men idag fick barnen brinnande kärlek enligt dansk modell med mycket kolhydrater medan maken och jag åt en återkommande god och enkel fiskrättmed smak av bacon, parmesan och gräslök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.