Sötpotatis är lite av en bortglömd rotsak men det kan vara riktigt gott, speciellt som i det här receptet där jag ökat på sötman med honung och sedan balanserat det med balsamvinäger och rostade pinjekärnor
Passar till grillat eller vegetariskt/vegan med massor av smarrig hummus som tillbehör. Att äta ugnsrostade grönsaker ofta är ett perfekt sätt att öka grönsaksintaget
) Hur som helst så visade det sig att jag då hade inte mindre än fem recept medsötpotatis. Ofta när jag "upptäcker" en ny råvara så blir det gärna en lång radda av matlagning med liknande ingredienser men med olika tillagningssätt och smaksättningar
Ta upp kycklingblandningen ur kastrullen med en hålslev och ställ åt sidan. Precis innan risotton är klar tillsätter du kycklingblandningen och parmesanosten och rör om ordentligt
Bryn lök, sen risottoris på hög värme, i med vinet J, i med första skopan buljong + Salt & Peppar. Blev en liten GT medans jag rörde och rörde och rörde om i grytan medrisotto
börja med att steka kantarellerna i en stekpanna utan smör tills vätskan försvunnit. Sötpotatis är något som jag börjat använda mer och mer, tycker det är riktigt gott och ett bra alternativ till vanlig potatis, dessutom lägre GI om man tänker på sådant
Tvätta potatis och sötpotatis, klyfta dem och lägg runt formen med färs. Lägg hälften av smeten i en avlång sockerkaksform, klicka ut Creme bonjour i mitten, fyll på med resten av färsen, platta till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.