Eftersom min frys var fullproppad med värmländska kantareller så bestämde jag mig för att ta tjuren vid hornen och veva ihop min första risotto någonsin
Konstig nog finns min favoriträtt på lamm inte med på bloggen sedan tidigare. Som tillbehör valde vi sparris med ett örtigt citronsmör och en risotto med jordärtskocka som stekts gyllenbrun i smör innan den hamnade i risottokoket med shalottenlök, vitt vin, grönsaksfond och parmesan
Låt vila i folie medan sparrisen tillagas. Servera köttet i skivor med sparris och grönsaksyoghurt. Grilla sparrisen runt om med resten av smöret i 5-10 min på grillfolie. 600 g lammentrecote. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 600 g lammentrecote 3- 4 kvistar färsk rosmarin 1½ tsk salt ½ tsk svartpeppar 50 g Arla® Svenskt Smör 500 g färsk grön sparris 1 stor vitlöksklyfta 2 dl Arla Köket® grönsaksyoghurt gul tomat & schalottenlök
Servera gärna kantarellrisottonmed stekt fläskkotlett och en grönsallad, som på bilden. En krämig och god risotto med kantareller och parmesanost som passar lika bra till kött och kyckling som en mindre rätt för sig själv
Den här gången blev det lammentrecote, kryddad med enbart salt och peppar och grillad till ca 55 grader. Låt lammentrecoten vila några minuter innan den skärs upp, serveras på varma tallrikar tillsammans med vitlökssåsen och 1-2 potatisrosor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.