En liten buffé blev det med kyckling, lax, ett par foccacior, couscoussallad och så den här rostade auberginen med tomat och fetaost - ett mycket enkelt tillbehör som smakar utmärkt i solskenet
Börja med att vätska ur auberginerna genom att skära dem i skivor och strö rikligt med salt över. I min goda gratäng samsas både Italien och Grekland i bästa medelhavsanda, med salsiccia respektive fetaost
Tillsätt pesto, smula ned fetaost och krydda med svartpeppar och oregano. Gärna i minst en timme för smakens skull men har du inte tid kan du låta den stå medans du fixar i ordning resten av salladen (se då till att ha skivat löken väldigt tunt samt skaka burken ordentligt)
Personligen är jag hemma hos mamma och vi är barnvakt åt min älskade systerson Theo eftersom syrran och hennes man har en heldag på stan med middag och bio
Mosa sönder fetaosten i en bunke, med hjälp av en gaffel, med crème fraiche, vatten och basilika. Medan tomatsåsen kokar, hetta upp olja i en stekpanna och stek aubergineskivorna några i taget
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.