Lamm hör också påsken till, och idag på Påskdagen ska det serveras lammstek här hemma. Men eftersom jag inte hinner lägga ut det på bloggen idag så blir det i stället goda lammfärsköttbullar som vi hade på påskaftonsbuffén
Häll ströbröd och grädde i en bunke och blanda runt. Låt det svälla lite och blanda sedan ner färsen tillsammans med finriven gul lök, ägget och finhackad vitlök
Jag hittade receptet på dessa lammköttbullar i det senaste numret av Allt om mat. Lammköttbullar med sötpotatis och myntayoghurt4 portioner500 g lammfärs1 liten gul lök1/2 dl ströbröd1 dl mjölk1 ägg1 msk hackad mynta1 1/2 tsk salt1/2 tsk spiskummin1 krm cayennepeppar1 krm svartpeppar2 msk rapsoljarucolaSötpotatis4 små sötpotatisar (à 150 g)2 msk rapsolja2 tsk flingsaltYoghurt2 1/2 dl matyoghurt2 msk hackad mynta1 vitlöksklyfta1 krm saltYoghurt
Tagine med lammköttbullar och ägg, 4 port. Tagine med lammköttbullar och ägg, 4 port. Min syster och systerson kom rätt nyligen hem från Marocko på skakiga ben
Vårkänslor med grillad grönsakspasta. Då är veckomatsedeln tillbaka efter en kort paus, nu i vårskrud. Vårmenyn kommer ändras mer vad gäller råvaror än vinterns meny har gjort, eftersom det sker lite utveckling med säsonger och tillgänglighet på olika livsmedel under våren
Ikväll ska jag göra lammköttbullar. Jag gjorde dumplings igår och de blev faktiskt lyckade. Två lyckade maträtter i rad och jag börjar nästan tro på mig själv som matlagare
Originalreceptet på dessa hette "Lammköttbullar från kashmir" men som ni förstår har jag "Maliniserat" receptet en del och ändrat i ingredienserna så det ska passa mig
Förra veckan lagade jag för första gången Indiska lammköttbullar, de blev så fantastiskt goda. Hej,. Man blir så glad när middagsgästerna utbrister att det är så här indisk mat borde smaka på restaurang
J lagar Rune Kalf Hansens lammköttbullar med zucchiniragu från Lammkokboken600 g fin lammfärs2 röda lökar3 ägg1 dl rågmjöl1 dl mjölk50 g smör10 ekologiska torkade aprikoser4 klyftor vitlöksalt och svartpeppar2 zucchinis2 röda lökar200 g lättlagrad ost1 knippa persiljaRivet citronskal från 1 citronSalt och pepparSkala och finhacka rödlöken till köttbullarna
Lammköttbullar. Nu när det börjar bli varmare ute kan det vara skönt med en lättare lunch. Jag inhandlade lokalproducerade skånska tomater, gurka, basilika och rödlök på min favoritbutik Rötter i Malmö
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.