En krämig god potatisrätt. 900 gr potatis1 kruka persilja4 dl gräddmjölk1 msk glutenfri mjölmix (sempers finmix)2 msk smörSalt-Peppar. Skala och skär potatisen i ca 1 gånger 1 sm stora bitarKoka sedan i lättsaltat vatten i ca 8-10 minuter, det ska vara lite tuggmotstånd på potatisen, häll av vattnet och låt potatisensvalna någotSmält undertiden hälften av smöretVispa i mjölmixen och häll sedan i gräddmjölkenLåt koka ihop i ca 3-5 minuterBlanda seda ner potatisen och persiljan som du har hackatVänd ihop allt försiktigt så att allt blir varmtSalta och peppra efter smak och vänd ner den sista smörklicken. Smaklig måltid 900 gr potatis
Servera med inlagda röd-betor. Persiljestuvadpotatis. Tillsätt så mycket mjölk att den täcker potatisarna och sjud under om-rörning tills potatisarna är mjuka – då har det blivit en stuvning av potatisarna
4 Småländska isterband 900 g potatis, nykokt, i bitar 1 knippe färsk bladpersilja, grovhackad 50 g smör 2 msk vetemjöl 4,5 dl gräddmjölk 5 cm färsk pepparrot 400 g hela inlagda rödbetor salt svartpeppar, nymalen
Pensla potatisenmed oljan från plåten och salta lätt. Jag har provat med andra kryddor så som rökt paprika pulver, vitlök, chili, allt verkar fungera till detta recept
Delar med mig av en av mina egena soppa jag gillar. potatis & broccoli soppa,. Dela broccolin i små bitar och stek den i smör peppra och krydda med örter/vitlök efter smak, häll ner i kastrullen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.