1 kg
lammkotletter salt oregano 500 g bulgur 1 burk majs 1 tomat 1 näve koriander ½ dl limejuice ½ dl olivolja Instruktioner Koka upp bulgur enligt anvisningar på förpackningen. Hacka tomat och koriander och lägg i bulgurn när den är klar. Tillsätt majs, olivolja och limejuice. Låt stå i kylen tills den ska serveras. Grilla lammkotletterna på hög värme några minuter på varje sida tills de får fin färg. Ställ sedan köttet på en kallare del av grillen och låt vila ca 10 minuter 3.5.3226
Smaka av med salt och peppar. Lägg rucolasallad på ett uppläggningsfat och lägg bulgursalladen ovanpå. Koka bulgur i kastrull med vatten, buljongtärningar och ajvar relish, ca 20 minuter, tills bulgurn är klar
Koka bulgur, med buljongtärningen, enligt instruktioner på förpackningen. Lägg ruccola på ett fat och häll över bulgurblandningen, dekorera med tomater och lägg över den nystekta halloumin
Vi hade gäster i helgen och vi grillade kyckling som vi åt med denna fräscha bulgursallad. Nu börjar det äntligen dra in något svalare vindar, perfekt för en stund på altanen med datorn i knät
Vi åt en rödbetssallad med spenat och halloumi till. Här har jag marinerat lammkotletter i en smakrik marinad, och sedan grillat dem i het stek/grillpanna innan de fick steka klart i ugnen
Vi började med att marinera lammrostbiff i en blandning av persilja, vitlök, citron, sumak (libanesisk syrlig krydda gjord på sumakbäret), svartpeppar och olivolja, som vi sedan grillade
Jag bestämde mig för att bjuda på bulgursalladmed kyckling. Det är så smidigt och är dessutom lätt att förbereda och ta med till stranden eller utflykten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.