Lammracks med vitlökspuré, rödvinssky och haricots verts
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 800 –1 000 g lammracks eller 600 g ytterfilé av lamm
  • 11 tsk salt
  • 11 krm nymalen
  • 1 svartpeppar
  • 1 smör till stekning
  • 12 hela vitlökar, så färska som möjligt
  • 13 dl vispgrädde
  • 13 msk smör
  • 1 salt
  • 11 –3 tsk pressad citronsaft
  • 13 msk finhackad gul lök
  • 12 krm grovmalen svartpeppar
  • 12 msk smör till stekning
  • 12 dl rött vin
  • 12 dl vatten
  • 12 msk koncentrerad kalvfond
  • 175 g rumsvarmt smör i tärningar
  • 1 eventuellt salt
  • 1150 g haricots verts
  • 11 rödlök
  • 12 –3 msk smör till stekning
  • 1 pressad potatisSå här gör du 60 minuter Vitlökspuré: Skala vitlöksklyftorna. Koka dem mjuka i grädden, cirka 10 minuter – se upp så det inte bränner vid eller kokar över. Häll vitlök och grädde i en matberedare och mixa till en puré. Rör i smöret och smaka av med salt och citronsaft. Rödvinssky: Fräs lök och peppar i smör utan att det tar färg. Tillsätt vin, vatten och fond och koka ihop tills 1 ½–2 dl återstår. Sila såsen och vispa i smöret klickvis. Smaka eventuellt av med salt. Haricots verts: Skölj bönorna och dela dem på mitten. Hacka löken. Fräs allt mjukt i smör och smaka av med salt och peppar. Sätt ugnen på 150 grader. Krydda köttet, bryn det i smör i en stekpanna och stek vidare i ugnen så rosa du vill ha det; vid en innertemperatur på 55 grader är köttet rosa, vid 60 grader är det mer genomstekt. Låt köttet vila 5 minuter innan det skärs upp. Väljer du lammfilé, stek färdigt direkt i pannan; det går på bara några minuter. Servering: Värm på vitlökspurén och rödvinsskyn (Obs! Skyn får inte koka!) liksom bön- och lökröran. Skär köttet i skivor eller bitar och lägg upp på fat med bönröran och de båda såserna. Servera pressad potatis till. Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 13

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.