800 –1
000 g lammracks eller 600 g ytterfilé av lamm
11 tsk
salt
11 krm
nymalen
1
svartpeppar
1 smör
till stekning
12 hela
vitlökar, så färska som möjligt
13 dl
vispgrädde
13 msk
smör
1
salt
11 –3
tsk pressad citronsaft
13 msk
finhackad gul lök
12 krm
grovmalen svartpeppar
12 msk
smör till stekning
12 dl
rött vin
12 dl
vatten
12 msk
koncentrerad kalvfond
175 g
rumsvarmt smör i tärningar
1 eventuellt
salt
1150 g
haricots verts
11
rödlök
12 –3
msk smör till stekning
1 pressad
potatisSå här gör du 60 minuter Vitlökspuré: Skala vitlöksklyftorna. Koka dem mjuka i grädden, cirka 10 minuter – se upp så det inte bränner vid eller kokar över. Häll vitlök och grädde i en matberedare och mixa till en puré. Rör i smöret och smaka av med salt och citronsaft. Rödvinssky: Fräs lök och peppar i smör utan att det tar färg. Tillsätt vin, vatten och fond och koka ihop tills 1 ½–2 dl återstår. Sila såsen och vispa i smöret klickvis. Smaka eventuellt av med salt. Haricots verts: Skölj bönorna och dela dem på mitten. Hacka löken. Fräs allt mjukt i smör och smaka av med salt och peppar. Sätt ugnen på 150 grader. Krydda köttet, bryn det i smör i en stekpanna och stek vidare i ugnen så rosa du vill ha det; vid en innertemperatur på 55 grader är köttet rosa, vid 60 grader är det mer genomstekt. Låt köttet vila 5 minuter innan det skärs upp. Väljer du lammfilé, stek färdigt direkt i pannan; det går på bara några minuter. Servering: Värm på vitlökspurén och rödvinsskyn (Obs! Skyn får inte koka!) liksom bön- och lökröran. Skär köttet i skivor eller bitar och lägg upp på fat med bönröran och de båda såserna. Servera pressad potatis till. Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 13
Finhacka salladslök, och skiva vitlök. Rör om snabbt och servera. 150 g Färska haricotsverts. 11 msk MatoljaSkär av båda ändarna på haricotsverts. 1Värm upp en panna med 1 msk matolja på mellanhög temperatur. Tillsätt sichuanpeppar och stek i 1 minut. 1Tillsätt haricotsvertsoch stek i ca 5 min tills de fått färg. 1Medanharicotsverts steker, skär ingefära i tunna stavar. 1När haricotsverts fått färg, tillsätt ingefära, salladslök, vitlök ochharicotsverts
Massera in blandningen i lammracksen bryn dem gyllenbruna i smör och olja i en stekpanna. lammracks. Lägg dem i en ugnsfast form tillsammans med olja, kryddor och rosmarin
Grytan innehåller bland annat champinjoner, katrinplommon ochharicotsverts (gröna bönor) och är smaksatt med harissa och en härlig kryddblandning, ras el hanout, som jag hittade på bloggen 'Strenght and sunshine' (se här)
Häll över stekspadet genom en sil ned i kastrullen, koka upp och späd med vatten (mjölk). Putsa det rumsvarma köttet från hinnor och gnid in i peppar och salt runtom
Häll av vattnet och mixa slätt med smöret. Jag vet att det finns många som tycker att det är svårt men med lite hjälp av en termometer blir det mycket enklare att tillaga den perfekta fisken
Servera den ugnsbakade fisken tillsammans med pasta, haricotsvertsoch den örtkryddade röran. Pressa citronsaft över fisken och lägg på hackade örtkryddor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.