Det är lite pill att bena ur lammsadeln och man får vara försiktig så att den inte går sönder. Som grönsak till lammsadeln serverade jag mangold och som första huvudrätt canneloni fylld med spenat och ricotto
1 lammsadel à ca 1,3 kg (inklusive ben). 1 lammsadel à ca 1,3 kg (inklusive ben) 0,5 tsk salt svartpeppar, efter smak 0,5 dl persilja, finhackad 1 citron, riven zest 1 klyfta vitlök, finhackad 2 msk finhackad timjan och/eller rosmarin matolja till stekning
)Till detta gjorde jag ett parmesan o persilje mos jag sprita ut o gräddade i ugnen. Till detta gjorde jag ett parmesan o persilje mos jag sprita ut o gräddade i ugnen
persilje- och dillsill, citron- och gräslökssill samt rabarber- och vaniljsill. Persilje- och dillsill1 burk femminuterssill1 dl creme fraiche1/2 dl majonnäs1 dl hackad persilja1 dl hackad dillsaften från 1 citron1 vitlöksklyfta, rivensvartpepparSkär sillen i centimetertjocka bitar
Strö på persilje. Fräs löken i oljan utan att den skall ta färg, flytta den från plattan, strö på paprikapulvret rör om och häll på ca ½ dl vatten, lägg tillbaka på plattan
1 msk hackad persilje. Sillen inför julen är klar, och vi har provsmakat. Riktigt goda. Senapssill, currysill, inlagd sill, skärgårdssill och tomatsill
1 lammsadel. 1 lammsadel. Ibland så bara lyckas man. Lite av äran måste jag få ta åt mig, även om jag till största delen har råvaran att tacka för fredagkvällens underbara middag
Dekorera gärna med knaprig bacon och några persilje blad. Sås. 2-4 port. Finhacka löken och bryn i smöret tills den får lite färg, i med bacon och låt bryna tillsammans en liten stund
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.