Har ni aldrig smakat en riktigt god, klassisk mac andcheese så bara måste ni prova detta recept. Med massa ost, massa smak och massa kärlek så har bloggaren Sapodilla Brown skapat detta recept som får det att vattnas i munnen
Blanda ströbrödet med osten som togs undan. Häll blandningen i den smorda formen. Spar en knapp deciliter av osten och rör ner resten av osten i skinksåsen
Inspiration från Thailand. de här maträtten har i alla tider varit min och min mans favoriträtt när det gäller Thailändska rätter och nu när vi kom hem i slutet av december från Thailand tänkte jag att de måste ju finnas recept på maten och undra hur svårt de kan vara
Och visst var det gott, särskilt det extra ostiga, knapriga översta lagret , men det kändes ändå lite bland och trist i kryddningen trots att jag saltade och pepprade ordentligt och hade i lite cayennepeppar
Jag är ju som ni vet inte så himla förtjust i att slänga mat så häromdagen när vi hade ett gäng överblivna makaroner i kylen fick dessa förvandlas till “mac andcheese”, en krämig makaronigratäng med ost och annat gott
4-6 500 g makaroner 1 l mjölk 6 msk smör 3/4 dl vetemjöl 1 riven, liten vitlöksklyfta 1 tsk dijonsenap 2 krm cayennepeppar 1 tsk salt 150 g riven lagrad cheddarost 150 g parmesanost eller gruyère 1 dl panko (asiatiskt ströbröd) Lägg till i inköpslistan
Förra veckan var jag på Citygross och där hittar alltid jag så många goda ostarbland annat den mörka cheddarosten, färdigriven på påse och dessutom ekologisk, liksom den rivna mozzarellan
Riv osten och blanda ihop den. En riktigt krämig och ostig pasta fylld av smak. Mac andCheese eller Macaroni andcheese, den amerikanska klassikern som får det att vattnas i många munnar
Man kan behöva tillsätta vatten så att det blandar sig ordentligt. 1 tsk korianderblad till garnering. Skär och skölj kycklingen i "sockerbitsstora" bitar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.