Igår rostade jag lantbrödmed avokadoröra och kokt ägg på och idag blev det lantbrödmed ost, skinka och paprika och så en kesoröra med mosad banan, russin och solroskärnor
Innan det kaoset drog igång så hann jag i alla fall baka ungerskt lantbröd. Receptet är från min farmor som alltid bakade det och det blir två stora bröd
Ringla över ganska rikligt medolivolja så att alla potatisarna får en oljig yta. Till söndagsmiddag gjorde jag lammhamburgare och dessa goda potatisar som tillbehör
Jag har torkat tomater under ett tunt salt-och sockertäcke och det har sedan marinerats/lagts in i en lag medolivolja, vitlök, chili och färsk rosmarin
Idag var det bara torra brödskalkar kvar till frukost så dax att baka lite bröd jag har tillsatt både äpple och morot i detta brös jag har hitentills bara bakat med en av sorterna åt gången i bröd och det är ju gott så nu testar vi båda tillsammans
På med lite smör och ost. Häll av vattnet och spola dem kalla. Hacka och mixa dem fint. 5 dl dl olja2 tsk salt1 liter späda nässlor1 dl keso2 dl grovt rågmjöl10-12 dl kärnvetemjöl med fullkorn ( eller vanligt vetemjöl)Lägg nässlorna i en kastrull och häll på vatten så att det täcker. Arbeta ihop till en smidig deg och låt den jäsa i 40 minuter. 10-12 dl kärnvetemjöl med fullkorn
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.