4 300 g färsk svamp (t ex champinjoner) 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 2 msk olja 200 g gröna blad (t ex strimlad mangold, grön- eller svartkål eller hel bladspenat) 2 askar färskost (à 200 g) 4 dl mjölk 1 dl riven lagrad ost 1 tsk salt 2 krm peppar 1 paket färska lasagneplattor (à 200 g) smör till formen Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Öppen lasagnemed knaperstekt bacon, champinjoner, färskost och en massa god gräslök och salladslök. Färska lasagneplattor är toppen att använda här, de behöver inte kokas många minuter och blir vansinnigt gott att ”bygga ihop” med vad du själv föredrar eller har i kylskåpet
Lägg sedan ut två lasagneplattoroch täck över med sås, béchamel och riven parmesanost. Skär squashen i små bitar och lägg i stekpannan tillsammans med mejram
Rigatoni con funghi e pancetta - makaroner medsvampochbacon. Den lite skarpa syran i vinet skär som en nyvässad kniv (helst Global) genom fettet i såsen och vinets frukt gifter sig med sältan ochbaconets rökighet
Varva flera skikt med sås ochlasagneplattor, strö över rikligt med parmesanost till sist. smält smör i en kastrull, tillsätt mjöl och till sist mjölk, medan du rör med en visp så att det inte bildas klumpar
Varva lasagneplattormed ricotta, svamp- och spenatblandningen och mandelröran. Då pratade hon om (bland annat) den här lasagnenoch trots att jag sett den i hennes kokbok och blogg men den lät så fantastiskt god just då så jag var tvungen att testa det
Lägg sedan ut två lasagneplattoroch täck över med béchamel, pesto- ochsvampsåsoch riven pecorino. Lägg sedan ut ytterligare två lasagneplattoroch täck över med béchamel och skivor av fontina-ost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.