Sen på kvällen så grillade vi lax och åt det tillsammans med potatismos och kronärtskockskräm. Men jag låg faktiskt ute en hel del i solstolen och rättade
Risotto med smak av fänkål, svamp ochcitron. Smaka avmed salt och peppar. Man kunde nästan tro att universum – som ju annars är en hämndlysten och svår bitch att ha å göra med – har en plan för dagens middag
Smaka avmed salt och peppar. -) Denna blev helt underbart god och laxsåsen påminner lite om en annan jag lagar ofta medcitron i fast med en lite ny touch
Riv skalet av limen på rivjärn och finhacka chilin, (ta inte med kärnorna). Lax är en självklarhet på julbordet för mig och idag är min gravade lax klar
Den senaste veckan har jag gjort den två gånger till olika sällskap och båda gångerna har jag serverat den som dipp till grillade quesadillas med massor av ost, jalapeno, salami och tomat
Smaka av såsen med salt, vitpeppar och strimlad färsk basilika. Den här ugnsbakade saftiga laxen med en len citronoch basilikasås fick bli veckans fiskrätt
För oss som äter LCHF kan man servera med lite god örtsås och kokta grönsaker. Skär lite små snitt i fisken på både under och ovansidan, detta för att smakerna skall kunna komma in i fisken
Servera laxen med pressad potatis, riven pepparrot, citronklyftor att pressa över fisken och sugarsnaps som du sköljer avoch snabbt fräser några minuter på hög värme i lite smör med salt och svartpeppar
Den här laxfilén kryddas med sambal oelek, lime (och vitlök för den som vill). Mycket smak blir det och då passar risnudlar som får en rejäl kyss av kokosmjölk mycket bra till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.