Ingredienser Portioner. 8 bufféportioner 250 g färsk smördeg 1 äggula 1 tsk vallmofrön 100 g lagrad hårdost (Svecia) 1 dl crème fraiche salt och peppar 150 g najadlax 1 ask smörgåskrasse Lägg till i inköpslistan
Känn med en provsticka att den är klar, den skall vara mjuk men ha lite motstånd. Att koka sparris är lätt, särskilt grönsparris som inte behöver skalas om den inte är väldigt grov
Vi åt sparrisenmed risottosom middag. Värm olja & smör i en stekpanna – lite över medelvärme. Ja, hur länge ska jag fortsätt kampanjen ”Koka inte grönsaker”
Bryt av den nedersta delen av sparrisen och råstek resten i en het panna med lite olja. Det här är en klassisk lunch när vi är på landet, och eftersom vi alla råkar älska sparris blev det sparris till lunch inte bara en utan två gånger förra helgen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.