Dessa laxbollar med avokadosås är ett sådant bra exempel på ny favorit. För att göra dessa goda laxbollar med avokadosås behöver du endast en mixer som redskap, en kniv och skärbräda
200 g savoykål 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja 10 kvistar färsk timjan 1 dl vitt vin 4 dl kycklingbuljong 2 dl Arla Köket® vispgrädde rivet skal och saft av ½ citroner salt och peppar Laxbollar
Laxbollar. God morgon – och god fortsättning – på er. Idag ska vi ge oss ut och trängas i affärerna, dels för att byta en julklapp samt se om det finns lite roliga saker på rea så jag och sonen kan fylla på garderoben lite
Under tiden vi väntade på att maten skulle bli klar, så mumsade vi på ett par laxbollar och det är inga konstigheter utan bara varmrökt lax jag finhackat och sedan blandat med lite finstrimlad purjo
Laxbollar. Hej. Har du redan bestämt vad du ska äta för gott till nyår. Om inte, så kommer tre menyförslag som jag hoppas kan smaka men först så bjuder jag på en glimt av den meny vi ska äta i år (recept på detta kommer efter nyår)
Laxbollar. 6 personer6 skivor fullkornsbröd, pumpernickelAvocadomousse. 2 avokado0,5 dl citronsaft, färskpressad2 msk hackad bladpersilja1 nypa örtsalt efter smak1/2-1 dl crème fraicheGröp ur avokadon, mosa den och blanda den med citronsaft, bladpersilja, örtsalt och crème fraiche
Stek laxbollarna på medelvärme så att de får fin färg. Laxbollar400 gramLaxfilé150 gramHandskalade räkor1 stÄgg5 tskKoriander färsk , en halv kruka2 gramChili , 2 cm2 klyftaVitlök1 mskIngefära färsk , 1 cm2 krmSvartpeppar1 krmSalt1 mskOlivoljaTillbehör
Laxbollar med lime och pepparrot. 1. Avocadomousse. En len mousse som måste förpackas väl och förvaras i kyl så att den inte mörknar och blir tråkig i färgen
Stek laxbollarna på medelvärme så att de får fin färg. 1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg 400 gram laxfilé, 150 gram räkor, 1 ägg, ½ kruka koriander, 2 cm chili (ta bort frönen), 2 skalade vitlöksklyftor, 1 cm skalad ingefära, saften från ½ lime, 1 tsk salt och 2 nypor peppar i en matberedare
Här kommer dagens barnglada middagstips, Laxbollar med mos & gräddsås. Laxbollar med mos och gräddsås. Finns det tid och energi för fjäsk så panera dem
Skala och hacka löken. Skär selleristjälkarna i bitar. Ansa blomkålen och skär i bitar. Fräs lök, selleri och blomkål i en gryta med smör i ca 3 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.